lördag 2 januari 2010

Djuren i karet 2010

Nytt decennium och ett nytt år att se framemot. Känns skönt att allt jul och nyårsfirande håller på att ta slut och den vanliga vardagen får återupptas. Således får bloggen lite liv igen och vi fortsätter med den numera klassiska presentationen av kräken som huseras i mitt akvarium. Och vi övergår från koraller till firrarna!




Oxycirrhites typus - Longnosad Hökfisk


Förekomst:
Australien, Barriärrevet, Indiska Oceanen, Indiska Oceanen - Stilla Havet, Maldiverna, Queensland, Röda Havet.

Den första fisken som fick hoppa i akvariet. Väldigt skygg till en början och gav ett nervöst intryck. Köpte den av en kompis då den fick spö av en annan hökfisk som han hade i sitt akvarium sen tidigare. Hökfiskar är således rätt så revirhävdande och det även mot icke artfränder. Skulle tro att det funkar bäst om man slänger ner dem samtidigt ifall det är två stycken som ska bo i samma akvarium.

Efter ett par dagar släppte nervositeten och började äta artemia lite lätt. Därefter tog det inte länge innan jag kunde handmata honom och nuförtiden följer han en hela tiden när man rör sig i rummet. En otroligt social och snäll firre. Enda negativa med hökfiskar är att de älskar räkor, vilket avskräckter många till att skaffa denna fisk. Har hört att i några fall har det funkat med lite större skaldjur, men som oftast slutar det med att räkan förblir ett skrovmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar