måndag 21 december 2009

Djuren i karet II

Så fortsätter vi med denna fantastiska presentation. Denna gång är det clownernas älskling, anemenon eller hur nu "Nemo" uttalade det.



Heteractis Crispa - Purpletip Anemone

Förekomst: Australien, Indiska Oceanen - Stilla Havet, Maldiverna, Röda Havet. Överallt med andra ord.

Många säger att anemon är lite av ett vågspel. Eller tålamodskrävande, eftersom de har något som de flesta koraller inte har. Nämligen egen vilja. Jag satt och bråkade med det förbannade kräket i en vecka innan vi kom överrens om en plats som dög. Anemoner har nämligen en tendens att vilja flytta på sig. Det kan vara många olika andlednignar till att de vill röra på sig. Vanligaste orsaken brukar vara förändringar i vattenströmningen, exempelvis om man kompletterar med en ny cirkulationspump eller bara flyttar omkring på några stenar. Lyckligtvis är min nöjd och har inte rört på sig den senaste månaden.

Dessa anemoner kan bli rätt så feta. Upp till 50 cm har man hört. Nu tror jag de växer relativt långsamt men det man får komma ihåg är att de trots allt är giftiga och det är inte så kul om sina fiskar faller offer för en gigantisk anemon i slutändan.

Har även provat mata den med mysis som den äter med god aptit. Den kan vara lite seg ibland så det gäller att hjälpa den lite, för annars är det lätt att Clownerna snyltar. Annat är det med DAHLBERGS Haddoni som snarare skulle käka upp clownen om de tog hans mat.

Vill även passa på och säga att efter bara haft igång bloggen en dag så har det passerat över 50 personer här. Glädjande att det är så pass många redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar